ДРОБЧЕТО НА КРАСИ
Необходими джаджи:
1. Около 500 гр. свински дроб
2. Две глави кромид
3. Две листенца дафинови
4. Черен пипер
5. 100 гр. червено/бяло вино
6. 100гр. хладка вода
7. Олио - 3 - 4 супени лъжици
Приготвяне: Загряваме фурната на 170 градуса. Измиваме дробчето. Нарязваме го на филийки с дебелина около 1 см. Подреждаме го в тавичка. прибавяме му олиото, черния пипер. Заливаме с виното и водата, хвърляме вътре дафиновите листенца и го завиваме с алуминиево фолио. Оставяме да се задуши около 20 мин, след което отвиваме фолиото, за да се позапече. НЕ СЛАГАМЕ СОЛ докато се пече.От солта дробът се стягал - така каза майсторът:)))) Посоляваме си го преди консумация. Много върви с чаша вино и филийка, намазана с масло или маргарин. Е, това е.
Няма коментари:
Публикуване на коментар