неделя, 28 март 2010 г.



Баница "Иваниица":

Необходими са ви:

1. Един пакет кори за баница

2. Около 300 гр. сирене

3. 4 яйца

4. 100 гр. масло и около 50-70 гр. олио, загряти и разстопени

5.200 гр. прясно мляко и 100 гр. кисело мляко с една мъничка лъжичка сода бикарбонат.

6. Много настроение и любов!

Приготвяне:

Размачквам много добре сиренето с двете яйца - да стане полуразбита и полутечна консистенция. Разкроявам си корите по тавичката. Намаслявам дъното й. Корите трябва задължително една по една да ги напръсквате или намазвате с четчица с мазнината. Редя всяка кора, като след петата или шестата слагам от плънката и разнасям равномерно навсякъде, все едно намазвам с яйчно-сиренявата смес. После пак кори, пак плънка, но всяка кора си я обработвам с мазнината по отделно! И изрезките от корите включвам! Когато продуктите свършат, в съда, в който е било сиренето, разбивам две яйца, добавям първо киселото мляко със содата, а после и прясното мляко, нарезвам суровата баница на ромбове или правоъгълници, и заливам с млякото и яйцата, разклащам тавата, за да може хубаво да се напои навсякъде. Част от млечната заливка остава отгоре. Пека в предварително загрята на 170 градуса фурна до пълна готовност и тъмно златист цвят. После всички ми искат рецептата:))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар